Principe GfS e-Bar

De innovatieve GfS e-Bar® (duwbalk voor nood en vluchtdeuren)
In de duwbalk die over de gehele breedte van de deur word gemonteerd is een controle en beveiligingsfunctie geïntegreerd. Gelijktijdig word er door de opdruk en LED verlichting een visuele barrière aangebracht tegen het onbevoegd gebruik van nood en vluchtdeuren.

GfS e-Bar duwbalk bij nooddeurenBeveiligde modus
In de beveiligde modus beveiligt de GfS e-Bar® enkel- en twee zijdig openende deuren tegen onbevoegd gebruik. De door Led verlichte tekst ‘Nooduitgang alarmbeveiligd’ waarschuwt de gebruiker op de alarmbewaking. Bij de bekabelde versie is de GfS e- Bar® permanent groen verlicht.

GfS e-Bar bij nooddeuren

Vooralarm
Bij een lichte druk op de e-Bar® wordt een optische (rode LED verlichting) en akoestisch vooralarm(95 db / 1m) geactiveerd, zodra de GfS e-Bar® wordt losgelaten stopt het vooralarm. De deur blijft gesloten.

In geval van Nood 
Paniekstang bij vluchtdeurenBij compleet door drukken van de e-Bar® is het passeren van de nooduitgang met één handeling mogelijk. Hiermee wordt het optische (knipperend groen LED) en akoestisch hoofdalarm (95 dB / 1m) geactiveerd, wat enkel door een bevoegd persoon met de systeem sleutel gedeactiveerd kan worden. Een automatische uitschakeling na 3 minuten kan worden ingesteld.

Bevoegd gebruik 
GfS e-Bar bevoegd gebruikBevoegde personen gebruiken de systeem sleutel van de e-Bar®, zonder het alarm te activeren. Als alternatief kunt u ook de sleutel van het deurslot gebruiken. Om te voorkomen dat de deur per ongeluk geopend blijft, klinkt na 10 seconden het vooralarm, als de deur na gebruik niet goed wordt gesloten. (optioneel in combinatie met reed deur contacten).

Vrije doorgang
GfS e-Bar met vrije doorgang functie zonder alarmDoor middel van het geïntegreerde slot in de GfS e-Bar® is vrije doorgang door uitschakeling mogelijk. De deur kan nu zonder alarm gebruikt worden. Tijdens deze opening zal het zichtvenster groen knipperen.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

 

Tags: , , , , , , ,