Oplossingen

Wij bieden diverse oplossingen toepasbaar in allerlei verschillende situaties. Afhankelijk van bepaalde factoren is er altijd een systeem welke precies aansluit op uw wensen en budget. Onze GfS veiligheidsproducten voldoen aan de bestaande voorschriften en regelgeving van de nationale overheid en brandweerautoriteiten. Alle denkbare functionaliteiten kunnen af fabriek worden ingebouwd. Onze producten laten zich eenvoudig combineren met andere beveiligingscomponenten. Deze zijn leverbaar als stand alone systeem maar kunnen gemakkelijk functioneren binnen een totaal beveiligingsconcept. GfS heeft een totaal concept bedacht om meer veiligheid te kunnen creëren binnen de kinderopvang. (lees onderstaand voorbeeld)

Oplossing: Veilige Nooduitgang in kleuterschool
KinderdagverblijfHet is gebruikelijk in het kleuteronderwijs dat er een hoop opwinding is, zo kan het gemakkelijk gebeuren dat een van de kinderen het terrein verlaat  zonder op te vallen òf dat er een onbevoegd persoon binnenkomt zonder toestemming. GfS  heeft een veilige sluiting voor het kleuteronderwijs ontwikkeld. Deze oplossing voldoet aan alle eisen volgens de Europese Normen voor nood- en vluchtdeuren. Dit is een aanzienlijke bijdrage van veiligheid voor de medewerkers, kinderen en ouders.

De GfS Exit Control 179 wordt direct onder de deurklink of paniekstang gemonteerd er ontstaat direct een visuele barriere tegen misbruik en voorkomt dat de kinderen verdwijnen zonder te worden opgemerkt. In nood situaties is het voor kinderen nog steeds gemakkelijk de nooduitgang te openen volgens de normale beschrijving, mede door de simpele werking van ons systeem. KinderdagverblijfZodra de deurklink normaal gebruikt word (beweging naar beneden)schuift de GfS Exit Control 179 direct in alarm fase. Dit alarm kan enkel worden uitgeschakeld door een bevoegd persoon. Automatische deurschakelaars worden naast de deur gemonteerd op ongeveer 1.80 m. hoog. Hiermee kunnen ouders de deur bedienen tijdens brengen of ophalen. De schakelaar bedient een elektrisch slot wat wordt vrij gegeven, de deur is nu vrij te bedienen. De deurschakelaar aan de buitenzijde kan worden ingesteld op tijd zodat enkel op deze tijden de deur vrije toegang verleent tot de kleuterschool.

Alle informatie omtrent deze oplossing vind u in de flyer kinderdagverblijf.

Ondanks de diverse methode om uw nood- en vluchtdeuren te beschermen tegen misbruik werken onze producten zeer eenvoudig. Hoe kunt u gemakkelijk besluiten wat het beste zal werken binnen uw organisatie? Middels onderstaande vragen kunnen wij het onderwerp “Nooduitgang beveiliging” ontleden.

foto's Nooddeuren3

  • Wat voor type ruimte is het en waarvoor wordt elke ruimte gebruikt?
  • Wat weten de mensen over de omgeving? Wie zijn de gebruikers?
  • Welk beveiligingsniveau is gewenst?
  • Welk hang- en sluitwerk word er nu toegepast?
  • Additionele beveiliging voor deurkruk, paniekstang of duwbalk?
  • Materiaal van de deur? (hout, aluminium, glasdeur, branddeur)
  • Welke functionaliteiten zijn gewenst? Mét vooralarm? doormelding? draadloos of bekabelde voeding ?

Wij onderscheiden 4 beveiligingsniveau’s om uw nooduitgangen en vluchtdeuren te beveiligen tegen misbruik.

De GfS veiligheidsproducten voldoen aan de volgende Normen.

NEN EN 179 NEN EN 1125 NEN EN 13637 Overig
GfS Exit Control 179
GfS Exit Control 1125
GfS e-Bar®
GfS Exit Covers
GfS Day Alarm GfS Day Alarm GfS Door Terminal GfS Exit Control (schwenk versie)
GfS Panic Bar Alarm
GfS Push Bar Alarm
GfS e-Bar®
GfS Door Terminal

 

Klik op onderstaande link voor meer informatie.