Nooduitgang verlichting

Wij bieden een breed assortiment nooduitgang verlichting. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij maken met genoegen een prijsopgave.

Wij adviseren het gebruik van Tritium noodverlichting , niet-elektrische en onderhoudsvrije verlichte vluchtrouteaanduiding.
Tritium Lights worden reeds in vele commerciële en industriële gebouwen gebruikt, alsmede in burger- en militaire vliegtuigen, toepassingen waarbij betrouwbaarheid een absoluut vereiste is.

De herkenningsafstand (kijkafstand) van Tritium Lights zijn door een onafhankelijk onderzoeksbureau getest.
De uitkomsten waren:

 • in duisternis (< 1 lux) 31,8 m
 • bij noodverlichting (ca. 10 lux) 36,8 m
 • bij normale binnenverlichting (ca. 250 lux) 44,4 m

De norm hiervoor bedraagt minimaal 20 meter !
Ter vergelijking: elektrische vluchtrouteaanduiding heeft een gemiddelde herkenningsafstand van 24 meter !

Tritium dag       Tritium nacht


De meest energiezuinige noodverlichting ter wereld.

 • Materiaal: kunststof ABS
 • Ideaal in natte of vochtige lokaties
 • Onderhoudsvrij
 • Incl. bevestigingsmateriaal en bevestigingsbeugel
 • Frame-kleur: standaard wit
 • Afmetingen: 356x216x25 mm (bxhxd)
 • Gewicht: ca. 800 gr
 • Levensduur: meer dan 15 jaar
 • Alu-look frame tegen meerprijs verkrijgbaar
 • Ook verkrijgbaar met andere opschriften/pictogrammen
 • Vandalismebestendige beschermkap verkrijgbaar
 • Pendelconstructie mogelijk

Een aantal voordelen zijn:

..hebben geen elektrische aansluiting nodig
Tritium Lights branden altijd gedurende hun levensduur van meer dan 15 jaar. U bespaart dure bekabeling. Eenvoudige toepassing in bestaande gebouwen. Geen hak- en breekwerk om een electrische voeding aan te leggen. Ideaal voor monumentale panden.

..nemen dus ook geen elektrische energie op
U bespaart aanzienlijke kosten op uw elektriciteitsverbruik. Een betere energiebesparing kunt u zich niet wensen. In vliegtuigen worden ze om die reden al sinds jaar en dag toegepast. Ook daarom vallen Tritium Lights onder de EIA regeling waardoor 44% belastingaftrek mogelijk is.

..zijn eenvoudig te monteren
Aan de muur schroeven: klaar!

..zijn onderhoudsvrij
Geen regelmatige vervanging van lampen en accu’s. Geen kans op defecte elektronica. Geen ingewikkelde zelf-test systemen.

..zijn explosieveilig
Geen elektrische componenten, geen ontstekingcircuits. Ideaal voor toepassing in explosiegevaarlijke omgeving. B.v. boorplatforms, raffinaderijen en benzinestations.

..zijn waterproof
Vanwege het ontbreken van elektrische componenten kunnen Tritium Lights toegepast worden in vochtige ruimten. Desnoods onder water! Maar ook in tunnels en langs snelwegen.

..zijn temperatuurbestendig
De werking wordt niet beïnvloed door temperatuurvariaties. Temperatuurbereik tussen -60 °C en +80 °C. Dus zeer geschikt voor toepassing in b.v. koelcellen.

..zijn trillingsbestendig
Zeer geschikt voor toepassing in schepen en machinekamers. Ook leverbaar met pictogrammen volgens ISO.

..zijn EMC-ongevoelig
Tritium Lights veroorzaken geen EMC storingen (denk aan pacemakers!) en zijn ook niet gevoelig voor EMC-storingen van buitenaf. Ideaal voor gebruik in ziekenhuizen en aan boord van vliegtuigen.

..zijn in alle variaties leverbaar
Tritium Lights zijn leverbaar met verschillende pictogrammen in verschillende kleuren en afmetingen; ook op klantenwens.

..zijn slechts 25mm dik
Tritium Lights zijn slechts 25 mm dik en eveneens leverbaar in dubbelzijdige uitvoering. Dus inzetbaar in praktisch elk interieur.

..hebben een herkenningsafstand tot 44 meter
Tritium Lights hebben een herkenningsafstand tot 44 meter en een autonomietijd van 15 jaar volgens NEN 6088 en NEN-EN 1838.

..hebben een ongeëvenaarde lichtopbrengst
Tritium Lights hebben een ongeëvenaarde lichtopbrengst. Ze kunnen aan het einde van hun effectieve levensduur gratis worden ingeleverd, indien ze worden vervangen door nieuwe.

..voldoen aan vele voorschriften
Tritium Lights voldoen aan NEN 6088; NEN-EN 1838 (voorzover van toepassing); BS-5499 part 2; ANS N540; NFPA Life Safety Code 101 en Richtlijn 92/58 EEG. Tritium Lights zijn UL-listed en toegelaten door US-NRC en Ministerie van VROM volgens: “Regeling gebruiksartikelen stralingsbescherming” nr. SAS/2001144737 en de “Regeling bekendmaking rechtvaardiging van ioniserende straling” nr. SAS/2001144917 bijlage 1 nr. 1.A.9.