GfS e-Bar®

De innovatieve e-Bar® (duwbalk voor nood en vluchtdeuren) heeft twee functies. In de duwbalk die over de gehele breedte van de deur word gemonteerd is een controle en beveiligingsfunctie geïntegreerd. Gelijktijdig wordt er door de belettering en LED verlichting een visuele barrière aangebracht tegen het onbevoegd gebruik van nood en vluchtdeuren. Om het misbruik tegen te gaan, zal deze tevens zijn uitgevoerd met geïntegreerd alarm en eventueel (draadloze) doormelding naar de centrale controle kamer.

De eenvoud zit hem in de installatie van dit product waardoor kleefmagneten en noodschakelaars overbodig worden. Deze kunnen nog steeds worden toegepast enkel als extra beveiliging. De kracht zit in de grote zichtbare barrière, het vooralarm bij de eerste aanraking en continu alarm bij misbruik.

Er is deurstand signalering waardoor de deur nooit ongemerkt geopend zal worden, geopend zal blijven of wanneer deze slecht word gesloten klinkt er een alarm.

Wij adviseren dan ook het gebruik van een deurdranger om de nooduitgang automatisch te doen sluiten na gebruik.

 

Nooduitgang beveiliging middels de GfS e-Bar paniekduwbalk

Er zijn vier soorten in elegant mat edelstaal, de drie basis afmetingen zijn 1290, 1130 en 970 mm.

Aan een enkele zijde zijn deze te verkorten om de 160 en 180 mm instelbaar, met een standaard vierkante doornmaat van 9 mm en openingshoek van 40°.

De GfS e-Bar voldoet aan alle wettelijke bepalingen en volstaat aan het gebruikersbesluit veilig vluchten uit gebouwen met slechts één simpele handeling.

Wenst u een gecertificeerde oplossing te plaatsen dienen slot, sluitplaat en hang en sluitwerk gelijktijdig in dezelfde combinatie te zijn getest.

Meer informatie over de GfS e-Bar®

 

 

 

Tags: