Nooduitgang beveiliging kinderdagverblijf

Nieuw:
Wilka deurbeslag kinderdagverblijfEr is nu een oplossing gevonden om deuren te beveiligen in kinderdagverblijven, geheel in
overeenstemming met de Normering.

Hoe werkt het:

Het kleuter-basisschoolslot maakt bij vluchtdeuren conform EN 179 onafhankelijke bediening mogelijk van de bovenste en onderste deurkruk of bij vluchtdeuren conform EN 1125 van de bovenste deurkruk en de e-Bar® drukstang.

Zowel de GfS Exit Control 179 als de GfS e-Bar® kunnen op batterijvoeding werken wat tijdrovende installatie overbodig maakt. De bovenste deurkruk is alleen voor volwassenen (bijv. ouders of opvoeders) toegankelijk, die daardoor alarmvrij naar buiten kunnen. In noodsituaties kunnen kinderen zelfstandig vluchten, in dat geval worden de verschillende vluchtwegbeveiligingen geactiveerd. Hierdoor onderscheidt deze productoplossing zich van de meeste geïnstalleerde kleuter-basisschooloplossingen, waar de deurkrukken zo hoog zijn aangebracht dat kinderen bij gevaar het gebouw niet kunnen verlaten. De geldende vluchtdeurnormen EN 179 en EN 1125 bevatten de duidelijke aanwijzing om de gebruikelijke deurkrukhoogte van 1050 mm zelfs nog te reduceren, wanneer zich in het gebouw overwegend kinderen ophouden. De kleuter-basisschooloplossing ruimt dit probleem perfect uit de weg, houdt de noodzakelijke uitgaven binnen redelijke perken en voorkomt bijkomende kosten, zoals die bij andere alternatieve vergrendelingssystemen kunnen optreden. Er is sprake van een productoplossing die is afgestemd op de behoeften en eisen van kleuter-basisscholen en peuterspeelzalen en kinderen bij het belangrijke onderwerp persoonlijke beveiliging niet over het hoofd ziet.

Voordelen:
Vluchtveiligeid blijft gewaarborgd
Deurstand signalering deur is geopend, gesloten
Optisch en akoestische barriere tegen misbruik
Vooralarm en continu alarm van 95 dB/1m. eventueel met flitslicht
Batterij voeding 9Volt, of vaste voeding 230V

Bevoegd passeren, enkele vrijgave en tijdelijke uitschakeling blijft gewoon mogelijk. Draadloze doormelding naar portier, centraal display of conciërge kan ingebouwd worden net als batterijbewaking of automatische uitschakeling.

▪ Robuuste productoplossing zonder extra jaarlijkse onderhoudskosten. Optimaal toegesneden op de specifieke behoeften van kleuter-basisscholen.
▪ Voldoet aan de eisen van EN 179/1125 ten aanzien van de inbouwhoogte van het beslag (bijlage A 900-1100 mm ). Vluchtdeuren in kleuter-basisscholen laten
zich heel eenvoudig aan de eisen van de geldende vluchtwegnormen aanpassen.
▪ Verschillende deurkrukhoogtes realiseerbaar (standaard 1,60 m)
▪ Intuïtieve bediening van de bovenste deurkruk voor volwassenen die het gebouw alarmvrij willen verlaten.
▪ Tegenkast en toebehoren van de vluchtdeurserie 6000 zijn voor de passieve deur van 2-vleugelige deuren met de kleuter-basisschooloplossing combineerbaar.
▪ Vluchtdeurfuncties E en B
▪ Leverbaar met 30 – 45 mm doornmaat
▪ Optioneel dagschoot en nachtschoot 3 mm of 5 mm voorstaand
▪ h.o.h. afstand 92 mm
▪ PC-gat of voor Zwitserse rondcilinder
▪ Vlakke of U-vormige voorplaat leverbaar
▪ Optioneel gestuurde dagschootvastzetter

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Logo Nooduitgang.nl Running man Export Catalogus >>>

Logo Nooduitgang.nl Running man Brochure WILKA DDO >>>

Tags: , , , , , ,